Ce nu găsești?

sâmbătă, 11 august 2012

Interviu cu un vampir


Vampirul Loius doreste sa-si spuna povestea, si intalneste un tanar reporter, caruia incepe sa-i povesteasca viata lui. A fost transformat de Lestat, vampirul frumos ca un inger. Dupa o perioada indelungata, in care, initiat fara voia lui, patrunde in tainele vampiresti, amintindu-si viata muritoare si nemuritoare, Louis, prins printre strazile New Orleansului, o intalneste pe Claudia, un copil frumos de doar 5 ani, cu parul de aur, pe care o transforma la insistentele lui Lestat, in vampir. Inteligența si pasiunile ei de femeie sunt prinse în trupul acela micuț, Louis și Claudia formandu-si o alianță de nedestrămat, și chiar stabilindu-se pentru o perioadă in opulentul cartier francez. Louis își amintește lupta Claudiei de a se intelege pe ea insăși și ura pe care amândoi i-o poartă lui Lestat care are nevoie de compania celor 2. Louis și Claudia insa sunt disperați să-și găseasca un loc al lor, si vor sa afle raspunsurile intrebarilor care ii framanta. De aceea, Claudia incearca sa-l ucida pe Lestat, apoi pleaca impreuna cu Louis in Europa, pentru a cauta alti vampiri. In Paris gasesc un loc numit Theatre des Vampires. unde vampirii isi joaca propriul rol. Armand, un vampir batran, isi doreste compania lui Louis, si, datorita acestuia, Louis transforma o femeie in vampir, pentru a-i tine companie Claudiei. Lestat se intoarce, si ajutat de ceilalti vampiri din teatru o ucide pe Claudia. De furie, Louis incendiaza teatrul, ucigand vampirii prinsi acolo, iar el se intoarce in iubitul New Orleans, alaturi de Armand. Dar Lestat e viu, iar Louis il viziteaza, ramanand consternat de ceea ce a ajuns frumosul inger nemuritor. Lestat este neputincios in scaunul lui, hranindu-se cu ceea ce ii aduc alti vampiri, murind incet in singuratatea lui.
Reporterul, ascultand povestea frumosului vampir cu pielea neteda si alba, isi doreste nemurirea. Cum Louis refuza categoric, tanarul face greseala vietii lui: Strangandu-si echipamentul de inregistrare, porneste spre New Orleans, spre casa in care Lestat murea incet.

Ce cred eu: Pai ce sa cred? Au fost cateva pasaje in care m-a plictisit, si mi-a parut rau de asta. De ce?  Dupa Twilight, Casa noptii, Academia vampirilor, ce sa mai intelegi de o carte buna cu vampiri? Totusi descrierile Annei Rice mi-au placut la nebunie. Simplitatea gesturilor vampiresti explicate cu atata maiestrie, mi-a creat o imagine minunata a frumusetii nemuritoare, si a singuratatii, si a tot ce implica acei colti ascutiti si foamea nebuna de sange: nu e un joc; nu e doar o experienta care dureaza cateva luni, cativa ani, nu. A fii vampir inseamna veacuri de singuratate si nemurirea, nemiloasa nemurire care te arunca in vartejul noii lumi, pe care nu o intelegi, si care te distruge adeseori.
 Ce pot sa spun? Cartea este superba. Minunata. Mirobolanta (nu stiu daca e cuvant pe bune :D ) Anne Rice, you are my hero! Lectura placuta!

Nota mea: 5/5

Un comentariu:

  1. Awww <3 Doar ce am primit si eu cartea! ^^ Daca ti-a placut tie sigur o sa-mi placa si mie. Eu am si volumul al doliea doar ca-i in engleza..

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)