Ce nu găsești?

joi, 2 august 2012

Jocurile Foamei

"Jocurile foamei" prezinta o societate-Panem, formata din 12 districte, avand in centru Capitoliul, care controleaza toate districtele. Prima carte din seria ThG incepe cu o noua editie a Jocurilor Foamei, jocuri organizate de Capitoliu si transmise in direct in toate districtele. Aceste "jocuri" reprezinta de fapt o lupta anuala pe viata si pe moarte intre 24 de tributi, o fata si un baiat alesi din fiecare district, si dintre care doar unul va iesi invingator.
Katniss Everdeen, este o luptatoare. Locuitoare a Districtului 12, ea este nevoita sa aiba grija de mama si sora ei, Prim, dupa moartea tatalui sau,  si incalca fara ezitare legile Capitoliului, vanand in padure animale pentru familia ei si pentru ceilalti locuitori. Astfel, cand sora ei mai mica este aleasa ca si tribut, Katniss se ofera voluntar in locul ei, si ajunge alaturi de Peeta Mellark, baiatul brutarului, in Capitoliu, pregatindu-se de inceperea Jocurilor.
In societatea in care Capitoliul controleaza totul, Peeta, dar mai ales Katniss se fac remarcati, ceea ce atrage consecinte grave. Simbolul lui Katniss, pe care orice tribut il putea lua pentru a-i aminti de districtul sau, este un cerc cu o gaita zeflemitoare din aur, ceea ce va fii simbolul de razvratire in viitor.
Ajunsa in Arena Jocurilor, Katniss, reuseste sa supravietuiasca, ulterior se aliaza cu Rue, care este ucisa, iar apoi se aliaza cu Peeta, afland ca organizatorii au permis ca in loc de unul singur,  2 tributi pot castiga, daca fac parte din acelasi District. Ramasi ultimii din competitie, dupa ce lupta cu mutantii, sunt anuntati ca doar unul poate iesi viu. Ca semn de sfidare, Katniss decide ca ea si Peeta sa se sinucida, ceea ce atrage jignirea organizatorilor, dar planul functioneaza: cei 2 castiga Jocurile Foamei.
Iesita din Arena, Katniss afla ca organizatorii nu o vor lasa sa scape nepedepsita pentru jignirea adusa. La sugestia mentorului Haymitch, Katniss joaca in continuare alaturi de Peeta rolurile de indragostiti, motivand incercarea de sinucidere prin faptul ca dragostea i-a orbit.
Intreg Panemul este cucerit de povestea celor 2: Peeta, fiu de brutar, obligat sa lupte impotriva celei pe care o iubea de mic, si Katniss, fata ce s-a oferit voluntara in locul surorii sale, ajungand in Arena, si indragostindu-se la randu-i de baiatul brutar. Numai ca din partea lui Peeta, nu a fost doar un joc. El o iubeste intr-adevar, iar Katniss, confuza, trebuie sa-i marturiseasca faptul ca ea a jucat doar un rol. Presedintele Capitoliului, Snow, stie asta, si este determinat sa o distruga pe fata din foc, Gaita Zeflemitoare.

Nota mea: 5/5

4 comentarii:

  1. Iubesc seria asta! Nici nu am realizat cat de repede am terminat-o si mi-e dor de Katniss si Peeta... si de FINNICK >:((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Team Peeta aici! Trebuie sa recitesc si eu seria, a fost suuuperbaaa <3

      Ștergere
  2. interesanta seria asta. sper sa o citesc si eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. de cand ma tot chinui s-o citesc si n-am mai reusit

    RăspundețiȘtergere

Lasă un comentariu :)