Ce nu găsești?

sâmbătă, 26 aprilie 2014

Nimicuri, seriale si timp :)

Hei hei!

Ce faceți? Sunteți bine? Entuziasmați? Am postat acum 5 zile, dar mă simt ca și cum n-aș mai fi postat de o lună. Hă. Să nu uitați de concursul cu Orașul Oaselor ^_^

Voiam să vă povestesc despre vacanța mea de Paști, despre cum n-am învățat nimic și am lenevit și mai e o lună și termin naibii liceul și BAC și. Panică! Era inevitabil, trebuie să mă plâng și despre asta pe blog :))

Nu-mi vine să cred cât de repede a trecut timpul. Prea repede. Ca în Moromeții de repede. Adică, ieri abia era 1 martie și azi este sfârșitul lui aprilie. Uimitor. Îmi e dor de Teen Wolf.


Deci, în vacanță am citit Roșu ca sângele, primită cadou de la Adry :* și am reușit să termin atât Orașul Oaselor, cât și Miss Peregrine, ambele începute de un car de ani. Mă rog, de o săptămână.

Am ajuns la zi cu Vikings, un serial super mișto și interesant ce vizează, ce credeți? Vikingii! Barbari cu o tactică de luptă uimitoare, cu obiceiuri fascinante și intrigi peste intrigi. Sezonul 2 a devenit genial. Go Ragnar!


Și apoi am văzut primele două sezoane din Skins. E tare catchy. Oferă niște aspecte interesante ale vieții adolescentine, cum ar fi abuzul de droguri, moartea, maturizarea, sexualitatea sau iubirea.


Și în plus, am văzut și cele 3 episoade GoT apărute. Gif-ul ăsta mă amuză extrem de tare :))


Învățam azi de dimineață la istorie și m-au fericit vecinii cu un concert de bormașină. Minunat! Cea mai frumoasă muzică pe care am auzit-o! Ar trebui să vândă bilete ;;) Mai invață meduzo pentru teză! :3


Ce seriale ați văzut și ce cărți ați citit în vacanță? Și chiar, ce faceți de 1 mai? Planuri? ;;) Eu nu cred că plec pe nicăieri. Cred. Nu știu adică. N-am planuri. Da, sunt conștientă de gif-urile cu stiles. Chiar îmi e dor de TW. Lăsați-mă să-mi fac damblaua ^_^

Meduza vă iubește!


luni, 21 aprilie 2014

Castigator Divergent Tie-in

Hei hei! În primul rând, scuze, nu le prea am cu urările, așa că am să vă urez un simplu Paște fericit și bucurii alături de cei dragi. Astăzi este 21, așa că a venit timpul să aleg câștigătorul concursului Divergent giveaway Hop.

Înainte de asta, vreau să vă reamintesc de celălalt concurs de pe blog ce are ca premiu Orașul Oaselor în ediție Tie-in. Data limită este până pe 1 mai; Am primit niște coperte foarte interesante până acum și sunt foarte încântată de ele *o*

Ok, pentru că au fost foarte multe înscrieri ( nu mă așteptam, sincer! Mulțumesc copii!) am decis să aleg câștigătorul cu random.

Numărul 32 este Cristina Oțel! Felicitări Cristina! Mulțumesc sponsorului, Editura Leda.


Mulțumesc că v-ați înscris atât de mulți, mulțumesc pentru comentarii și pentru că sunteți alături de Meduza. Vă apreciez mai mult decât o arăt.


Meduza vă iubește! 

duminică, 13 aprilie 2014

Concurs Orasul Oaselor

La mulți ani floricelelor! O să fie o postare scurtă și la obiect.

CONCURS sponsorizat de Editura Leda

Premiu: 

Cerințe: 
1. Like la paginii de Facebook a editurii Leda

2. Creați o nouă copertă pentru una din cărțile ce se află pe această pagină.
Puteți alege oricare din următoarele: (Rămâi veșnic vrăjitoare, AlegereaSărutul din umbrăSalvarea lumii și alte sporturi extremeOrașul OaselorFebra neagrăFete strălucitoareCreatura sau Viitorul nostru)

-poza cu noua copertă, trebuie trimisă pe adresa: gherasim.antonia@yahoo.com 
-dacă vă e mai ușor, o puteți trimite și pe pagina de FB a blogului Meduza blândă
-e-mailul/mesajul, trebuie să conțină poza cu coperta, dar și numele vostru real, sau cel de GFC, eventual și adresa de mail, ca să pot lua legătura cu voi când câștigați.

3. (opțional) Urmăriți prin GFC blogul.

Durată: 
Concursul ține de astăzi, 14 aprilie, până pe data de 1 mai.


Dacă aveți nelămuriri, le puteți lăsa în comentariu și vă voi răspunde în cel mai scurt timp. Noua copertă poate să fie făcută în paint, editată în photoshop, photoscape, desenată de mână, cu carioci, cu markere, cu nisip și făină, din fire de iarbă și flori, poate fi o fotografie făcută de voi, sau luată de pe net și editată. Voi puncta originalitatea și inventivitatea :D

duminică, 6 aprilie 2014

Recenzie Maximum Ride: Experimentul Angel

Titlu: Experimentul Angel (Maximum Ride #1)
Autor: James Petterson
Editură: Leda (link de comandă)

Carte oferită de sponsorul oficial al blogului, editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint. Mulțumesc mult!

Recenzie: 

Școala este o instituție secretă, un laborator- închisoare în care au loc experimente cumplite. Cu ajutorul unuia dintre doctorii Școlii pe nume Jeb, Max și ceilalți 5 mutanți născuți aici, au reușit să evadeze, ascunzându-se într-o cabană, departe de acest loc, departe de halatele albe și departe de durerea pe care au fost nevoiți să o îndure în timpul experimentelor.



Cei 6 au fost supuși unor ciudate experimente genetice, ADN-ul lor fiind combinat cu cel aviar, ce a rezultat aripile, plămânii dezvoltați, oasele ușoare și abilitatea lor fascinantă de a zbura. Max este cea mai mare dintre ei. Are 14 ani și are grijă de ei toți. Mai sunt Fang, tipul tăcut, devotat, Iggy, băiatul orb care se pricepe la făcut bombe, Nudge care nu știe să oprească din vorbit, Gasman, cel cu un metabolism accelerat și scumpa Angel.


După dispariția lui Jeb, cel care le-a fost tuturor ca un tată, Max preia conducerea stolului și reușește să aibă grijă de toți, până într-o zi, când Eliminatorii, oameni lup, modificați genetic, își fac apariția și o răpesc pe cea mai mică dintre ei, Angel.

 „Angel le simțea admirația, plăcerea dezgustătoare. Îi încântau toate nepotrivirile din ea, tot ce nu era normal. Angel era un experiment. Era un specimen. ”                                                                                                                                                                                                     Fără să stea pe gânduri, Max, Nudge și Fang pornesc spre singurul loc în care ar fi putut fi dusă Angel, Școala, locul de coșmar de care s-au ferit atât timp, lăsându-i în urmă pe Iggy și Gasman. Curând însă, printr-o întorsătură de situație, toți 5 se reunesc pentru a o salva pe Angel, fiind vânați în permanență de Eliminatori. 
„-N-ai putea s-o lași mai moale cu virajele la limită? a zis el. 
-Mă perfecționez, i-am răspuns.
-N-am știut că o dubă poate merge așa, pe două roți atât de mult, a comentat Nudge.”

Povestea nu se termină când Angel ajunge în sfârșit, printr-un ajutor nesperat din partea vulturilor uriași, alături de familia ei de mutanți. Pentru că Angel, cu super puterea ei de a citi gândurile, are informații noi, tulburătoare pentru stol și în plus, vestea trădării de către o persoană importantă din trecutul lor îi determină pe cei 6 să plece la New York, pentru a descoperi adevărul despre ei. 


Pe măsură ce adevăruri ies la iveală, agitația New York-ului și pericolul constant al Eliminatorilor ce îi urmăresc și îi atacă din ce în ce mai des, dar și Vocea pe care o aude în mintea sa aproape că o fac pe Max să cedeze. Însă siguranța stolului e mai importantă decât orice, așa că fiecare decizie pe care o ia Max, o aduce mai aproape de aflarea trecutului lor și de îndeplinirea unui anume destin, reușind totodată să îi pună pe toți mai presus și să îi mențină în viață. 

„Cunoașterea este o povară îngrozitoare, continuă Vocea. Te poate ajuta, dar te poate băga în pericole mai mari decât orice până acum. Max, concentrează-te să ajuți întreaga lume, nu doar pe prietenii tăi.

Știi, Voce, prietenii mei sunt lumea mea.”


Părere: Mi-a plăcut mult. Nu știam foarte multe despre carte, decât ce se poate deduce din titlu și din copertă. Ceva experimente și ceva cu aripi. Am fost plăcut surprinsă de această carte. Are o acțiune bine pusă la punct, personajele sunt foarte bine descrise, deși numeroase la început și întregul concept cu Școala și Eliminatorii, a fost destul de bine prezentat, deși pe alocuri, puțin clișeic. Unele aspecte și situații au fost oarecum convenabile, dar nu pot să spun că au stricat farmecul cărții. 

Mi-a plăcut mult de Max, pentru devotamentul și curajul său, dar și de celelalte personaje. Am luat decizia de a nu citi celelalte volume deocamdată, pentru că m-am atașat prea mult de personaje. Sunt sigură că urmează aventuri frumoase, dar călătoria mea alături de stol s-a încheiat, până ce o să am curajul necesar să continui :) 


Notă: 4/5

Mulțumesc încă o dată editurii Leda pentru carte! 

joi, 3 aprilie 2014

Novus in cella cum libris #7

Bună copii! Ce mai faceți? Cum merge școala? Cum mai sunteți? ^_^

Eu sunt extra ocupată cu școala, dar m-am gândit să vă arăt ce mai am nou prin bibliotecă, pentru că am strâns o grămadă mare de cărți, grămadă fiind cuvântul cheie din frază. Și. Mulțumesc că v-ați înscris atâția la concursul cu Divergent de aici. Dacă nu ați făcut-o, mai aveți timp până pe 20 aprilie, de Paște! ^_^

Ook, deci începem.


Am primit de ziua mea După șapte ani, Îngeri și demoni, Carrie și Cărăbușul de aur de la (în ordinea meționării) Valentina, Cătălina, Loredana, colegele mele și ultima de la domnul diriginte ^_^ hi hi


Atracția am câștigat-o pe Azicitesc, iar chestia de Nora Roberts a cumpărat-o mami cu ceva ziar. A zis că-i nașpa :))


Suflet în vitrină este o carte specială, pentru că autoarea, cea pe care o puteți vedea pe copertă îmi este amică și are doar 18 ani (16 când a scris cartea). Sunt două cărți speciale de fapt. Una dintre ele o voi da cu tot cu autograf la un concurs viitor! ^_^


The northern lights și semnele drăguțe le am de la Andreea, o bookaholica super tare, care m-a ajutat extraordinar de mult, și pe care o prețuiesc muult. inimă. Semnele sunt primite de tot și le iubesc, iar cartea e în engleză,am citit-o deja și urmează să i-o returnez. Mulțumesc! :*


Același lucru cu Nea Moromete. Ambele volume sunt împrumutate de la unchiul meu și deocamdată doar una este citită. Am rămas la 130 cred, la volumul II. Acolo cred că rămân.


Legile atracției, volumul 2 din Chimie perfectă este împrumutat de Loredana și n-am avut încă timp să o citesc, dar sper să-mi fac în vacanță. Sper. Speeeer.



Divergent, Orașul Oaselor, Academia Vampirilor în ediție de film, primite de la sponsorul oficial al blogului, Leda, imprint al Grupului Editorial Corint.  Mulțumesc foarte mult pentru cărți! Mulțumesc Julia pentru propunere și mulțumesc Alex pentru că ești super de treabă! În atenția cititorilor, urmează, pe lângă existentul concurs Divergent, concurs cu Academia Vampirilor și Orașul Oaselor. 


Mda. Cum spunea Duduș, BAC much? 


Primite de la Julia Ivashkov, Chemarea cucului, încă nedesfăcută din țiplă și Rămâi veșnic vrăjitoare, cărți care arată minuuuuuuunat! Mulțumesc! 


Cea mai nouă și mai nouă carte din biblioteca mea, Maximum Ride de James Patterson, primită de la sponsorul blogului -îmi place să spun asta!- Editura Leda. Se citește atââât de ușor! Și îmi place mult. Mă bucur că am ales-o pe aceasta :) În curând recenzia :3 


Ok, trebuie să închei, pentru că e târziu, îmi e somn și vreau la mama. Nu vreau neapărat la mama, dar vreau la somn. De la ora asta. Oh, sunt o tristă! :)) Ce cărți v-ați mai cumpărat? Gaaawd! Finalul ăla de la Teen Wolf! Allison! Stiles al meu! Frate, Derek! Și al naibii Aiden! Trebuia să spun ceva și despre asta. Hmmm. Biine. Biine! Întrebările de astăzi sunt: 

1. Dacă trenul A pleacă din Craiova cu 60 km/h, iar trenul B pleacă cu o oră mai devreme din Calarasi, câte grade sunt afară mâine noapte? 
2. Ați vrea să vedeți Aurora?
3. Ghiciți câte cărți Leda sunt mai sus? (pont. uitați-vă mai jos.)


 Vă pup și vă iubesc! :*