Ce nu găsești?

vineri, 27 februarie 2015

Insurgent in editie de film

      Bună! Revin pe blog cu un anunț scurt, care cred că o să vă bucure. Editura Leda tocmai a anunțat hăinuțe noi pentru volumul al doilea din seria Divergent de Veronica Roth. Insurgent în ediție tie in a apărut deja pe site-ul editurii și poate fi comandat (link-ul de comandă)


      Poza de mai jos este preluată de pe pagina de facebook a editurii Leda, așadar cartea este deja gata tipărită! Se pare că editura ne pregătește doar surprize frumoase! Ce părere aveți? Nu e drăguță foc?


joi, 26 februarie 2015

McDonald's si noul meniu 1955

      După ce am pătruns timid într-o lume cu totul necunoscută, o lume populată cu bloggeri și oameni mișto, la evenimentul Social Media Summit la care am fost săptămâna trecută, am primit o invitație pe mail de la Cristi Manafu. Mi-am verificat orarul și am confirmat invitația, deși în mail nu spunea decât ceva de McDonald's, ceva de anii 1950, locul și data: Piața Romană, joi, ora 18:00. Am zis ok, pentru mine e de ajuns, vin.

      Am ajuns la Romană devreme, cu jumătate de oră înainte, însă bine am făcut. Bloggerii invitați începuseră deja să se strângă și să ocupe locuri. Am ocupat o masă și mi s-au alăturat întâi Luciana, prietena ei, și apoi Elena Folea. Nu că ați ști cine sunt, dar hei, nici eu nu știam până acum două ore. I-am întâlnit azi pentru prima oară și a fost interesant să ies puțin din carapace, să descopăr lucruri noi și oameni frumoși (am vorbit doar cu câțiva, sunt meduza blândă totuși, dar e un pas important pentru mine).

      Evenimentul a constat în lansarea unui nou produs de către McDonald's, un burger autentic, așa cum se făcea în anii 50, de unde și denumirea de Meniu 1955. După ce ne-a spus un nene o scurtă istorie a brandului, au fost aleși 3 voluntari pentru a gusta produsul. Provocarea a constat în faptul că aceștia au fost legați la ochi și puși să ghicească ingredientele noului burger. A fost foarte amuzant și o metodă ingenioasă de lansare a unui nou produs, așa că felicitări celui care a venit cu ideea. 

      Bineînțeles că am gustat și eu noul produs. Ni s-au oferit burgeri, sucuri, cartofi prăjiți și plăcintă și n-am putut să refuz, că nu e politicos *rânjet*. Sunt client fidel al McDonald's. Ok, poate nu sunt un client constant, dar dacă e vorba de fast food, aleg Mc la orice oră din zi (și din noapte, rămâne secret, ok?). Oricum, burgerul 1955 e bun. Vă recomand să îl încercați și voi, mai ales că vine în ediție limitată și îl puteți comanda doar până în aprilie. V-am făcut curioși? Sper că da. Poftă bună!

miercuri, 25 februarie 2015

Captiv in labirint #3 la Litera

Titlu: Tratament Letal (Labirintul #3)
Autor: James Dashner
Editura: Litera

Labirintul nu a fost decât începutul...
RĂU i-a răpit totul lui Thomas: viața, amintirile și, acum, singurii prieteni care i-au mai rămas – Poienarii. El știe că nu poate avea încredere în RĂU, deși cei din organizație îl asigură că vremea minciunilor a trecut, că au reușit să colecteze toate datele din perioada Încercărilor și că acum trebuie să se bazeze pe Poienari, cărora li s-au redat amintirile, pentru a-i ajuta în ultima lor misiune – aceea de a desăvârși schema de tratament împotriva Arșiței. Dar s-a întâmplat ceva ce nici Încercările, nici Variabilele nu au prevăzut.
Thomas își amintește mai mult decât își închipuie ei, suficient cât să nu creadă nici un cuvânt din ceea ce i se spune. După ce a învins Labirintul și a supraviețuit în Ținutul Pârjolit, Thomas riscă acum totul ca să-și salveze prietenii. Dar adevărul ar putea fi mai periculos decât și-ar fi imaginat vreodată. Va supraviețui oare cineva?


 

marți, 24 februarie 2015

40 de zile, 40 de orase, 40 de librarii

Chris Simion autoarea romanului Ce ne spunem când nu ne vorbim, vine în 40 de orașe din România pentru a-și promova noul roman apărut la editura TReI, „40 de zile”!

Așadar, într-un turneu unic bazat pe o idee foarte originală (și genială, dacă mă întrebi pe mine), autoarea va veni în 40 de orașe pentru a se întâlni cu cititorii; o zi, un oraș. Periplul autoarei începe la 1 martie, urmând a se încheia pe 9 aprilie. În această perioadă, autoarea își va promova cartea în Focșani, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Arad, Deva, Reșița, Turnu Severin, Ploiești, Constanța, Brașov, Tg. Mureș, Turda, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Sibiu, Rm. Vâlcea, Galați, Brăila, Tulcea, Călărași, Pitești, Mangalia, Giurgiu, Făgărași, Bușteni, Craiova, Alexandria, Buzău, Slobozia, Câmpina, Predeal, Sinaia, Târgoviște. Nu că e super tare?


Prima întâlnire va avea loc pe 1 martie, în librăria Cărturești Verona, la ora 15:00, iar eu vreau neapărat să merg. Mi-am propus să particip la cât mai multe evenimente de genul acesta, mai ales la această întâlnire cu un om interesant, autor al unor cărți din care ai o mulțime de lucruri de învățat. Și nu știu momentan dacă voi avea bani să cumpăr cartea, dar negociem până duminică. *rânjet*.

Ce spuneți? Veniți? :)

joi, 19 februarie 2015

Events #1 Social Media Summit 2015

      Bună, prieteni! După cum am anunțat anterior, m-am înscris la Social Media Summit, deși la momentul acela nu știam exact despre ce e vorba. Am primit și confirmarea pe mail, nu mai trebuia decât să mă prezint. Și m-am prezentat. Acum, la o zi de la acest eveniment, după ce am reușit să îmi echilibrez gândurile și informațiile primite, mă simt pregătită să vă povestesc totul! Și am atâtea de povestit!

Marta Ușurelu, redactor-șef al Revistei Biz

      Ziua de miercuri a început frumos. Afară era soare cu dinți, adică soare, dar ger cumplit, însă nici măcar o avalanșă nu mă putea opri. M-am întâlnit cu Leontina la Piața Romană de unde am mers împreună spre Hotelul Howard Johnson, care găzduia evenimentul. Am fost ghidate către sala de evenimente și am pătruns brusc într-o altă lume: curățenie exemplară, aranjament impecabil, totul plănuit până la cele mai mici detalii, ceea mi-a întrecut așteptările.

Surprizele dulci pregătite de Garanti Bank, partener #SMS 2015

      În afară de Leontina (pe care o întâlnisem pentru prima oară), nu mai cunoșteam pe nimeni altcineva. Toată lumea vorbea și râdea, părea că toți se cunosc între ei, așa că m-am simțit puțin stingherită. M-am întrebat dacă am făcut bine că am venit, dacă într-adevăr era un loc și pentru mine, iar răspunsul a venit puțin mai târziu, după introducerea doamnei Marta Ușurelu, redactor-șef al revistei Biz. Urmând programul pe care l-am primit când ne-am înscris, au venit pe scenă oameni care au ținut prezentări interesante și ne-au vorbit despre o mulțime de lucruri pe care nu le-aș fi putut afla într-un alt mod. Printre speakeri s-au aflat bloggeri (Cristian Manafu, Cristian China Birta, a.k.a Chinezu, sau Costin Cocioabă), oameni din domeniul social media, Alex Negrea, Radu Tănase, Dan Costea și reprezentanți ai agențiilor de relații publice care au colaborat cu bloggerii (Ralucadelagolin). Mulțumesc pe această cale tuturor celor care ne-au încântat cu prezentările lor, care au răspuns la întrebări și au întreținut atmosfera, împărtășindu-ne din experiența și cunoștințele lor.

Vlad Ioan Tausance, vorbind despre strategia din spatele campaniei prezidențiale
Evenimentul a fost perfect și, deși acest fapt se datorează în proporție de 90% prezentărilor și oamenilor, trebuie să menționez și alte aspecte care m-au determinat să îi acord acestuia nota 10 cu felicitări. Ok, m-ați prins, a fost mâncarea. Nu i-am făcut poză, mă înțelegeți, nu am patru mâini. Și dacă aș fi avut, probabil că tot nu mi-ar fi ajuns. Pe lângă croisantele servite în prima pauză, D'Artagnan și Dexter, foștii concurenți MasterChef ne-au pregătit niște gustări super bune. Nu știu să intru în detalii, am uitat denumirile produselor, dar au fost tare bune. Și într-adevăr, au mers bine cu berea Staropramen. Plus, am apucat să o văd pe Daniela Bojincă, pe care vreau să o felicit pentru premiul câștigat.

Și n-a fost doar atât. Am plecat, din păcate (a trebuit să merg la facultate pentru un curs și un seminar) ratând ultimul speaker, dar am plecat cu sentimentul ăsta că fac parte dintr-o comunitate. Că sunt un blogger mărunt, dar că pot deveni mai mult, că există o mulțime de oportunități pentru noi, bloggerii și că pot mai mult. Putem mai mult. Important este să scriem cu pasiune și entuziasm, să ne implicăm.

Mulțumesc Revistei Biz, partenerilor și speakerilor pentru un eveniment minunat! De abia aștept următoarea ediție!


luni, 16 februarie 2015

Locuri: #1 Carturesti Carusel

Toți aveți dreptate și niciunul nu greșiți. Cum să vă spun... Așa este. Cărtureștiul ăsta Carusel e un loc minunat. Dacă ar fi să aleg un loc unde să mor, aș vrea să mor în librăria asta, atât e de frumoasă! Dar nu pot să nu fiu de acord cu vocile care se aud din când în când și prind contur prin articolașe mai de bine, mai de rău. Ba că nu era nevoie de această nouă librărie, ba că sunt prețuri piperate, așa și pe dincolo. Am fost și eu. Și nu putea să-mi pese mai puțin de ce se spunea pe internet despre acest loc, n-am mers acolo cu ochi critici. Am mers acolo în calitate de cititoare și iubitoare de cărți.

L-am găsit relativ ușor, deși când am căutat pe domnul google mi s-a părut dificil, n-a fost. Noul Cărturești se află pe Strada Lipscani, la vreo 50 de metri de lupoaică. De afară nu mi s-a părut extraordinar de mare, dar asta a fost până să intru înăuntru. Am pătruns într-un loc spațios și luminos, curat, lucru la care contribuie și culorile, în mare, alb (e nonculoare! in-cul-to! paa). Am găsit servicii de ceai vintage, agenduțe, cărți, ceaiuri exotice, hăinuțe pentru cărți și obiecte gadget, semne de carte, chestiuțe de bookloveri, cărți din nou, sacoșe și tot felul de alte lucruri simpatice, shiny dimy ruby rose pentru iubitorii de carte, ceai și pisici. Pentru că în fond, asta e Cărturești. N-am pisică, dar îmi plac cărțile și ceaiul.

Caruselul pe care l-am vizitat e un loc interesant, dar nu pot să nu menționez faptul că... mă așteptam să fie mai multe cărți. Pentru un loc atât de mare, mi se par mult prea puține cărți, dar din câte am înțeles, există un motiv pentru acest lucru. Caruselul urmează să fie gazda multor evenimente culturale, poate concerte, în viitorul apropiat și în plus, îi înțeleg pe oamenii ăia. După ce am văzut câți s-au perindat în ziua deschiderii prin librărie, nici eu n-aș fi adus mai multe cărți acolo.

Voi ați fost pe acolo? Vreți să mergeți? Eu vă recomand Cărturești Carusel, dacă vreți să vă relaxați pentru un timp, într-un loc liniștit, frumos și magic.

sâmbătă, 7 februarie 2015

Douazeci de ani in Romania - recenzie

Titlu: Douăzeci de ani în România
Autor: Maude Rea Parkinson
Editura: Humanitas
Traducere: Constantin Ardeleanu și Oana Celia Gheorghiu

Comandă online Douăzeci de ani în România


Această carte mi-a fost oferită spre recenzare de către Librăria online Libris, librărie unde puteți găsi cărți în română și cărți în engleză la prețuri extrem de accesibile. Mulțumesc pentru sponsorizare! 

 Recenzie:
         „Douăzeci de ani în România” este un roman memorialistic, alcătuit din fragmente în care sunt prezentate mici povestioare, obiceiuri românești, locuri, oameni și emoții trăite și văzute de o englezoaică, venită pentru prima dată în țară. Pentru a înțelege această carte, trebuie să vă prezint puțin contextul istoric în care se afla România și contextul apariției acestui volum. 


         Cândva, pe la 1880, Maude Rea Parkinson aude pentru prima dată despre această țară misterioasă, acest loc necunoscut și, profitând de curajul tipic irlandez, se hotărăște să călătorească în România. Ca femeie, să întreprindă o astfel de acțiune, de una singură și fără a cunoaște detalii despre locul în care trebuie să ajungă,este criticată și privită cu uimire, dar irlandezii sunt de asemenea cunoscuți și pentru încăpățânarea de care dau dovadă.  În 1889, autoarea se stabilește în România și devine profesoară de limbi străine la Universitatea din București. 

         România se afla pe atunci sub conducerea regelui Carol I, în plin progres economic, social, instituțional, cultural și militar și era o țară despre care nu se știa absolut nimic, nici măcar localizarea acesteia pe hartă. (Într-un fragment, autoarea povestește cum o scrisoare primită de ea avea timbre poștale din Italia, Elveția, Turcia și chiar India, dar a reușit să ajungă la destinație, mulțumită perseverenței funcționarilor poștali).
          Nu știam exact la ce să mă aștept când am ales această carte. Nu știam că aveam să parcurg împreună cu autoarea, drumuri, locuri, că aveam să văd parade regale, societatea bucureșteană în plina ei splendoare, oameni și obiceiuri demult uitate astăzi. Ca un nou venit în București, simt că volumul de față m-a făcut să realizez că acest oraș înseamnă mult mai mult decât ceea ce este acum. M-a făcut să conștientizez că există o istorie pentru fiecare clădire, fiecare drum, fiecare statuie, o istorie care merită descoperită.


         Am aflat astfel, că la începutul anilor 1900, băieții purtau roșu, iar fetițele albastru, că evreii au preluat frâiele comerțului, că existau foarte multe superstiții, despre obiceiuri ale evreilor și țiganilor, moda franțuzească, sărbătorile românești sau stațiunea preferată de curtea regală. Și, în ceea ce îi privește, Maude Parkinson dedică o mulțime de capitole regelui Carol I și soției sale, întreprinderilor regale, personalității acestora, locurilor pe care ei le vizitau și mi-a făcut o deosebită plăcere să aflu aceste amănunte. Trebuie să citez un astfel de pasaj care a făcut deliciul acestor povestiri și m-a amuzat teribil:
Cu ocazia unei cine festive, la câteva săptămâni după căsătorie, prințesa Maria era într-o dispoziție bună. Văzându-l pe soțul ei că face obișnuita spălare a gurii, a ridicat degetul și, împinsă de un drăcușor, l-a băgat în obrazul lui umflat. La fix! Apa a fost împroșcată pe masă și au urmat câteva momente de consternare.
O dată cu implicarea României în Primul Război Mondial, se încheie și perioada șederii autoarei pe teritoriul țării, întrucât aceasta se întoarce în Irlanda. Acesta este momentul apariției cărții, un moment în care România este dintr-o dată, văzută altfel. „Douăzeci de ani în România”, apărut în 1921, este răspunsul autoarei la ospitalitatea și primirea călduroasă a românilor și înlătură curiozitatea britanicilor cu privire la această țară din sud estul centrului Europei.


Vă recomand cartea aceasta fiindcă, așa cum se spune, „nu ne putem cunoaște trecutul, dacă nu ne știm viitorul” și suntem români. Cum ar fi ca englezii să știe mai multe lucruri despre români, decât noi înșine? Este o ocazie excelentă să aflați cum s-au consolidat unele obiceiuri, aspecte sociale care au repercursiuni și astăzi și ne definesc pe noi, cei care suntem acum.
  

miercuri, 4 februarie 2015

Nou la editura Leda

Leda a început în forță noul an, cu activitate crescută pe pagina de facebook și concursuri frumoase, ceea ce mă bucură foarte mult. Dacă nu ați aflat încă ce cărți abia au apărute, iată mai jos două volume pe care sunt sigură că le-ați așteptat de ceva timp.

Titlu: Focul (Vrăjitor și Vrăjitoare #3)
Autor: James Patterson
Traducător: Laura Bocancios
VREŢI UN BASM NU-I AŞA?
        Whit şi Wisty Allgood au sacrificat totul pentru a conduce mişcarea de Rezistenţă împotriva nemilosului regim totalitar care le guvernează lumea.
Conducătorul suprem, Cel Care Este Unicul, a interzis tot ceea ce le este lor drag: cărţi, muzică, artă şi imaginaţie. Dar puterea tot mai mare a magiei celor doi fraţi nu a fost suficientă pentru a opri malefica demenţă a Unicului.
NU VEŢI GĂSI UNUL AICI.
       Wisty ştie că a venit în sfârşit momentul să îl înfrunte pe Unicul. Dar lupta şi focul ei nu fac decât să canalizeze şi mai multă putere în fiinţa lui deja invincibilă. Cum ar putea ea şi Whit să se pregătească pentru iminenta confruntare finală cu nemilosul ticălos care le-a distrus lumea – înainte ca el să devină cu adevărat atotputernic?
NU EXISTĂ FINAL FERICIT.
       În această uluitoare parte a treia a seriei VRĂJITOR & VRĂJITOARE, miza nu a fost nicicând mai mare – iar consecinţele vor schimba totul.
 __________________________________________________________________

Titlu: Timpul îndrăgostiților
Autor: Tamara Ireland Stone
Traducător: Carmen Ion

        ”Iubirea dintre Anna şi Bennett este mai mult decât o relaţie la distanţă: ea trăieşte în Chicago în anul 1995, iar el este un călător în timp şi vine din San Francisco, din 2012, aşa că cei doi nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.
       Totuşi se întâlnesc şi se îndrăgostesc... Şi, înfruntându-şi soarta, găsesc o cale de a fi împreună.
       Nu este însă un aranjament perfect, căci Bennett nu poate rămâne în trecut decât pentru perioade scurte şi ratând intervale mari din propriul prezent pentru a fi cu Anna. Amândoi sunt totuşi optimişti că vor reuşi să rezolve problemele..., asta până când Bennett este martorul unui eveniment la care, în mod sigur, nu s-a aşteptat.
       Deciziile pe care le va lua începând din acest moment vor conduce oare spre un viitor pe care nici el şi nici Anna nu şi-l doresc?”
În partea dreaptă aveți link-urile de comandă :)


luni, 2 februarie 2015

Merg la Social Media Summit!

Bună! Am aflat de pe blogul Danielei despre un eveniment tare interesant, ce va avea loc în București pe data de 18 februarie. Cum se pliază pe profilul facultății mele, mi-am spus că este o ocazia bună să învăț lucruri noi, așa că m-am înscris.

Sinceră să fiu, de abia aștept să merg. Mă fascinează tot ceea ce înseamnă comunicare online, comunicare prin intermediul media, tocmai de aceea am fost foarte încântată când am primit confirmarea înscrierii :)

Dacă vă decideți să mergeți, iată ce puteți afla: strategiile eficiente de promovare pe rețelele de socializare, cele mai reușite campanii și tendințele din noul an. Speakerii vor fi personalități importante, de la care vă asigur că veți avea ce să învățați :) (programul evenimentului). Acesta nu se adresează numai specialiștilor din domeniul relațiilor publice, marketing sau vânzări, ci și bloggerilor, întrucât își desfășoară activitatea exclusiv în mediul online și în opinia mea, este important să știi cum să-ți faci cunoscut blogul și cum să strângi cât mai mulți (și mai loiali) followeri.

Evenimentul va avea loc, așa cum am mai spus, miercuri, pe 18 februarie, la Hotelul Howard Johnson (localizat lângă Piața Romană). Trebuie să menționez că intrarea pentru persoane fizice sau reprezentanți de firmă este de 75 euro +TVA, însă pentru bloggeri este gratuit. Dacă doriți să vă înscrieți, puteți accesa acest link, pentru a afla detaliile. Dar vă sfătuiesc să vă grăbiți, fiindcă sunt locuri limitate.

Deci, ce spuneți? Ne vedem acolo?