Ce nu găsești?

marți, 28 aprilie 2015

Trooper - concert aniversar 20 de ani

      Așa cum v-am promis, am revenit cu o recenzie a evenimentului de sâmbătă seară, când am trăit emoții pe care îmi este foarte greu să le descriu. Trooper a împlinit 20 de ani de activitate și au susținut un concert minunat la Arenele Romane. Concert la care, bineînțeles, am fost și eu.

(de la stânga): Coiotu, Laurențiu, Cristi, John, Oscar, Balarul

      Pentru a înțelege întreaga poveste, va trebui să încep cu începutul: De Trooper am auzit prima oară de la colega mea de cameră și, deși n-am înțeles de unde obsesia asta, am fost curioasă. Destul de curioasă încât să le ascult melodiile, să mă îndrăgostesc de unele piese și să încep să le urmăresc postările de pe pagina oficială și să le dau like la toate pozele și noutățile, ca un adevărat stalker ce sunt, desigur. Sorrynotsorry

     
      Când am aflat că Trooper împlinește 20 de ani, mi-am dorit foarte mult să merg, mai ales că exista posibilitatea să îi și întâlnesc. Așa că am fost disperată vreo lună pentru că toate orange shop-urile erau fie în renovare, fie nu aveau „concerte pentru bilete” (cum m-am exprimat eu într-o seară, fiind prea obosită pentru a vorbi corect), sau nu mă sincronizam eu cu programul lor și în plus, biletele la meet and greet se epuizau pe zi ce trecea. Șoc, panică, vreaubiletacumcămor! Deja mă ambiționasem, așa cum mi se întâmplă când îmi doresc ceva foarte mult. Trebuia să am bilet și basta. Și am făcut rost până la urmă (mulțumesc Ukume), așa că vă puteți imagina cu câtă nerăbdare am așteptat concertul!


        Pe 25 aprilie au urcat pe scenă, în deschidere, Chrom Dioxid și ulterior PhenomenOn, alături de invitații speciali: Cristian Hrubaru, Fleancu Ionuț, fost toboșar Trooper, Paul Ciuci, Leluț Vasilescu - Compact, Nicu Covaci - Pheonix. Când a venit Trooper, mi-am dat sufletul. Acum, la rece, pot să afirm că aș fi putut să mor în momentul ăla și că aș fi murit cu zâmbetul pe buze și împăcată. Deși au trecut 3 zile de la eveniment, încă sunt șocată de tot ceea ce am trăit acolo. A fost intens și uimitor, am simțit că aparțin, că mă integrez. Am simțit că acolo îmi era locul, în partea dreaptă a scenei, în rândul doi, cântând împreună cu peste 1000 de oameni că vrem să fie „scandal”, fără să respirăm, doar trăind. Am avut un sentiment de siguranță și de acasă. Și asta a contat cel mai mult, a fost de neprețuit, pentru că foarte puține lucruri în afară de familie m-au făcut să simt asta. Și da, acum pot să garantez că băieții ăștia mișto de la Trooper s-au ales cu încă un fan pe viață.

       Felicitări pentru activitatea voastră de până acum, felicitări pentru spectacolul superb de sâmbătă și sper să ne reîntâlnim curând. (poate mai devreme de Sonata Arctica). Stay Trooper!


Concurs Jurnalul intim al lui Cuckoo Clarke

Bună!


      Voiam să vă anunț rapid că am dat startul unui nou concurs sponsorizat de Editura Leda :) Concursul se desfășoară pe pagina de facebook a blogului începând de astăzi și până pe 15 mai. Vă puteți înscrie urmând instrucțiunile de aici, cu rugămintea de a le respecta întocmai. M-am hotărât să fiu mai drastică în ceea ce privește aceste cerințe, pentru că în primul rând, sunt cerințe cu un nivel scăzut de dificultate și în al doilea rând, îmi doresc corectitudine și un o desfășurare frumoasă a concursului. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere!


      Va trebui să închei postarea pentru că am foarte multe de făcut și timpul nu este de partea mea, dar promit să revin pe seară cu informații despre cum a fost la concertul aniversar Trooper și cu o recenzie :)

 Spor în toate, dragilor! Să aveți o zi minunată!


marți, 21 aprilie 2015

Inchide televizorul si hai la teatru!

      Bună! Nu-i așa că vreți la teatru? Revin cu o invitație la una dintre cele mai simpatice piese de teatru pe care le-am văzut: Cine sapă groapa? Am fost la sfârșitul lui martie la Noaptea teatrului studențesc, unde am văzut 4 piese de teatru, însă, cu tot respectul pentru munca celorlalți actori și cu o subiectivitate specifică exclusiv mie, am apreciat cel mai mult ultima piesă, Cine sapă groapa?. Este amuzantă, plină de subtilități și foarte interesantă. În plus, este interactivă, iar actorii chiar comunică cu publicul, adică mai mult decât o fac actorii de obicei, ceea ce mi se pare super.


      Am fost contactată acum câteva zile de Victor Țăpeanu, coordonatorul proiectului „Cuibul artiștilor: Închide televizorul. Hai la Teatru!” și m-am gândit să vă spun și vouă despre asta, deși a fost puțin amuzant pentru că 1. eu nu mă mai uit la televizor de câțiva ani și 2. și dacă aș vrea să mă uit la televizor, nu aș avea cum, pentru că nu dețin unul la cămin. Oricum, proiectul lor mi se pare demn de laudă și de apreciat, întrucât urmăresc să ofere cultură gratuită pentru studenți, deci intrarea la acest spectacol este gratuită. Cât de drăguț e asta?

      Aveți aici link-ul către eveniment, iar pentru rezervări, puteți trimite un mesaj privat pe pagina de facebook Cuibul artiștilor, menționând în ce zi doriți să veniți și câte locuri doriți. Proiectul se încheie pe 29 aprilie, așadar vă sugerez să vă grăbiți și să nu ratați o astfel de ocazie.
  
      Felicitări actorilor și coordonatorilor acestui proiect frumos! Închideți televizorul pe care îl aveți sau nu și haideți la teatru!

luni, 20 aprilie 2015

Dan Tomozei in turneu: intalniri cu cititorii din Craiova, Bucuresti si Sibiu

      Dan Tomozei va susține în curând un turneu de promovare a cărții sale, „Diplomația Panda”, apărută de curând la Editura Corint Books. Astfel, în perioada 21 - 28 aprilie, Dan Tomozei se va întâlni cu cititori din Craiova, București și Sibiu, după cum urmează:
  • 21 aprilie - Craiova - ora 12:00 (Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Amfiteatrul 1.2. -Strada Al. I. Cuza, nr. 13. -Invitați: prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean)

  • 23 aprilie - București - ora 12:00 (Institutul Confucius - Str. Transilvaniei, nr. 6. Invitați: Excelenţa Sa Domnul Ambasador ROMULUS BUDURA, Excelenţa Sa Domnul Ambasador FLOREA DUMITRESCU, Dl. Zhao Deyong, Consilier Politic în cadrul Ambasadei R.P. Chineze în România, Prof. Univ. Dr. LUMINIŢA BĂLAN, Prof. Univ. Dr. ILEANA HOGEA VELIŞCU
 
  •   28 aprilie - Sibiu - ora 14:00 (Universitatea „Lucian Blaga”, Aula Magna - Bulevardul Victoriei, nr. 10. Invitați:  Dr. EMIL DAVID, Prof. SONG SHAOFENG, Prof. CRISTINA ONEȚ, Dna. CARMEN VULCAN)

________________________________________________________________
       Fost jurnalist în presa locală și națională, Dan Tomozei a fost corespondent, redactor,  redactor-șef și producător la nume importante din media, a fost recompensat în repetate rânduri cu numeroase premii. În anul 2010 a scris volumul „Iluzia democrației”, urmând ca, în 2012, să lanseze „Descoperind China - Beijing”. În 2013 dedică un volum relațiilor româno-moldo-chineze, „Dialoguri la Beijing” iar anul trecut a lansat în România, volumul „Diplomația Panda”. Cea de-a doua ediție este una revizuită, completată cu articole recente.

vineri, 10 aprilie 2015

De la mine ai un NU!

      În sfârșit! Simțeam nevoia unei astfel de campanii de foarte mult timp. Mă uit în jurul meu și realizez că am ajuns într-un moment în care urâm foarte mult. Nu urăm. Urâm. E diferență de o literă.


      M-am abținut să vorbesc despre Mihaela Rădulescu, despre șocul uriaș pe care l-am avut în momentul în care am citit articolul Adrianei Șandru și am urmărit pe youtube filmulețul cu Mihaela, sărutând un puști. Am crescut cu emisiunile ei, cu Duminica în familie, o știu pe pe tipa asta de o viață. Și întotdeauna am apreciat-o. Era o femeie frumoasă, elegantă, educată și de bun simț. Și de asta spun că am avut un șoc când am văzut-o la Românii au Talent. Pentru că se transformase într-o Baba Cloanța cu voce groasă, cu o atitudine dezgustătoare și pentru că nu era de ajuns, acum aflu asta.


      Deci să reluăm. Lăsăm la o parte sărutul ăla indecent, tăvălitul prin făină și toate celelalte. „Sunteți oameni anormali, oricât vă deranjeaza că vă numim așa.” Pe bune? De unde până unde ai devenit tu responsabil cu stabilirea limitelor pentru normalitate? Ce este normalitatea din punctul tău de vedere? Este normal să te comporți de 22, când tu ai vârsta asta pe-un picior? Este normal să îți arăți silicoanele în halul ăla într-o emisiune urmărită și de minori? Sunt atât de supărată pe ce ai spus că îmi vine să scriu un eseu pe tema asta, dar nu vreau să fac ceea ce ai făcut tu. Nu vreau să instig la ură și sentimente negative. Pentru că asta ai făcut. Ai făcut o țară întreagă, sau cel puțin o parte, să conștientizeze că ești nebună și că urâm prea mult, iar asta trebuie să înceteze. Succes în a fi normală.




luni, 6 aprilie 2015

Incurajam cititul! Lansam campania „Tanara lectura”!

      În acest articol vreau să vă vorbesc despre o campanie frumoasă, o campanie bazată pe o idee la care ne-am gândit cu toții măcar o dată, dar niciodată nu am îndrăznit să o punem în scris și în practică. Campania „Tânăra lectură”, care se va desfășura în mediul online, are drept scop încurajarea tinerilor să citească, să (re)descopere bucuria cărților, să pătrundă în lumi fascinante și să se împrietenească cu personajele romanelor.

      Primul pas a fost făcut de Raisa. Ne-a adăugat pe câțiva bloggeri pe un chat și ne-a spus ideea ei. Binînțeles că am fost cu toții încântați. Este o campanie frumoasă, o campanie cu un scop nobil și cu șanse mari de reușită.

      De ce „Tânăra lectură”?  În urmă cu vreo două săptămâni vuia blogosfera și facebook-ul cu articolele pe tema Mai citesc tinerii? Începusem și eu să scriu articolul, dar concursul Libris s-a încheiat și n-am mai apucat nici să termin, nici să postez articolul. Răspunsul meu la întrebare era clar. Normal că citesc tinerii! Bineînțeles! Cum adică nu citesc? Mă raportam, desigur, la mine, fără să realizez că eu eram excepția, eu și puținii tineri trecuți de 18 ani, pe care îi văd citind în metrou. Noi suntem excepțiile și urăsc că există atâta informație, atâtea lumi, clipe, senzații pe care majoritatea copiilor și adolescenților nu ajung să le trăiască, fiindcă nu mai au timp, nu mai vor (sau n-au vrut niciodată) și nu au chef să citească. Asta ne propunem; să deschidem acestor adolescenți calea către lectură și cultură.


      Ne dăm seama că niciun puști plictisit de tot și toate, n-ar renunța la tabletă/iphone/plasmă tv în favoarea unei cărți, așa că în curând, în perioada mai - iunie, vor exista concursuri cu premii, întreceri și read-a-thonuri. Premiile vor consta în cărți, semne de carte personalizate și postere originale (poate și tricouri), iar concursul va fi unul de creație, pe tema De ce e bine să citești, fiind în pielea unui adolescent. 

     Rugăm toți bloggerii, cititorii, jurnaliștii și persoanele în măsură care doresc să ne ajute, să posteze un articol despre această campanie, alăturând una din siglele campaniei și pagina de facebook, Campania națională „Tânăra Lectură”.

Mai multe detalii puteți afla pe blogul Raisei: Girl & Brainy, sau vă puteți alătura,  grupului nostru de facebook.


duminică, 5 aprilie 2015

„Ce-am facut cand am tacut” si castigatorul concursului

       Bună! Vă scriu de acasă, liniștită și fără gândul pe care îl am în fiecare săptămână, acela că trebuie să plec iar la cămin și să stau pe tren, cu bagaj și oameni care vorbesc prea tare. Așadar, vă scriu fără grabă.
       Mi-am luat vacanță mai devreme din considerente medicale și am să vă țin zilele viitoare la curent cu starea mea, pentru că pur și simplu am nevoie de încurajări. Voi trece printr-o perioadă grea și simplul gând la ceea ce urmează mă sperie, dar sper că totul va fi bine.

     Oricum ar fi, am avut niște săptămâni pline.

    
      Am fost la Ateneu pentru cercetare, ca voluntar. În urma ajutorului acordat, am văzut și auzit spectacolul din acele seri, nu știu exact ce, dar a fost Bruckner. A fost minunat și aș merge din nou, oricând, chiar dacă a fost obositor să explic fiecăruia ce dorește Filarmonica, cum trebuie să completeze chestionarele și ce se va întâmpla cu ele.  (Mai jos poză cu mine și fetele :D)


       M-am angajat. Din întâmplare, poate chiar noroc. Am întâlnit-o pe Elena la Bloggers's meeting, când ne-a invitat Manafu în Piața Romană, la lansarea noului Burger de la McDonald's. Și se pare că sunt asistent PR la Tupper. Sau am fost, pentru că sănătatea și lipsa timpului nu mi-au mai permis să continui. Dar a fost o super experiență!

  
   Am ajutat la organizarea Crosului Pădurii în Tineretului ca voluntar, am fost la concert Iris și implicit la Marșul pentru Viață, am mers la concertul caritabil Rock by Rock realizat de Focus, care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii dispăruți și abuzați sexual, am fost la BuzzCamp, am aflat o mulțime de lucruri, m-am implicat, în cadrul asociației din care fac parte, în două proiecte. Unul se numește Grădina din Cărți, iar celălalt, Natura Desenelor, ambele cu mari șanse de a fi realizate :) Sus poza cu Rafael de la Iris, stânga poza cu badge-ul și medalia primită de la Crosul Pădurii, pe fondul verde al tricoului încă ud de ploaie, jos poză cu noi ieri, la Grădina Botanică.



      Și bineînțeles, pentru că probabil ați sărit peste tot ce am scris eu mai sus, anunț acum câștigătorul volumul 2 din Divergent. Mulțumesc mult, Editura Leda și vă mulțumesc tuturor că v-ați înscris!

        Câștigătorul concursului este:


      Felicitări! Te voi contacta eu în cel mai scurt timp pentru a pune la punct detaliile privitoare la premiu!

Voi ce mai faceți? Vă bucurați că vine vacanța? Are Raisa o campanie frumoasă, dar vă voi prezenta mai multe în zilele următoare :)